6 Haziran 2010 Pazar

2010 Roland Garros Turnuvası Ardından..


2010 Roland Garros Tenis Turnuvasını da geride bıraktık. Tek erkeklerde Rafa Nadal şampiyon olurken, şampiyonluğa giden yol boyunca set vermedi. Tek bayanlarda ise şampiyon Francesca Schiavone oldu.

Tek bayanlarda çok enteresan bir şekilde Steffi Graf döneminden beri, WTA ranking listesi'ni domine eden hemen hemen kimse yok. Üstelik efsanevi Steffi Graf - Martina Hingis 1999 Roland Garros finalinden bu yana Roland Garros'da 11 tek bayanlar şampiyonluğunu 8 değişik sporcu kazanmış durumda. Eğer Justine Henin spora ara vermemiş olsaydı belki de bu paragrafa hiç gerek olmayacaktı. Hal böyle olunca aslında bu senenin finalini 7 ve 17 nolu seribaşları olan Stosur ve Schiavone'nin oynaması rastlantı olmamalı. Bu sene Schiavone inanılmaz derecede istikarlı oynadı, her maçını hakederek kazandı.


Tek erkeklere geldiğimizde ise durum aslında tek bayanlara oranla daha değişik. İlk 2 hep aynı. Rafael Nadal ve Roger Federer. Sonradan bu ikiliye, Djokovic ve Murray'i de ekleyebiliriz. Geçtiğimiz sene Nadal'ı sürpriz bir şekilde eleyen Soderling, bu sene de Federer'i eledikten sonra adını 2 sene üst üste finale yazdırmayı becerdi. Kendisi de maç öncesinde söylediği gibi, heyecanını geçen sene olduğu gibi bu sene de yenemedi, 40'tan fazla basit hata ve yaklaşık 7 ya da 8 servis kırma puanını değerlendirememesi sonucunda resmen Nadal'a çarpıldı. Soderling bu sonuçla, uzun zamandır devam eden ilk 4 listesini değiştirme şansını da kaçırmış oldu. Nadal  ise maç boyunca konsantrasyonunu ve disiplinini kaybetmemesinin ödülünü, 5. kez Roland Garros'u kazanarak almış oldu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...